*

NTR Academie: Clips

Alle clips

Zoekresultaten 1 - 6 van 670 | 1 2 3 4 5 | Volgende | Laatste
Wie was Nelson Mandela?
Nelson Mandela heeft zijn hele leven gevochten tegen de apartheid in Zuid-Afrika. Hij werd ervoor in de gevangenis gegooid maar werd uiteindelijk president en won de Nobelprijs voor de vrede. Op 5 december 2013 overleed hij.
Waardering:
Lengte: 1:36 minuten
Waarom is de gele trui geel?
Na elke etappe in de Ronde van Frankrijk krijgt de leider van het klassement de gele trui omgehangen. Hip is anders, maar de gele trui is dan ook niet ontstaan uit modieuze overwegingen.
Waardering:
Lengte: 1:29 minuten
Wat is de Ramadan?
Een maand per jaar mogen moslims tussen zonsopkomst en zonsondergang niet eten, drinken, roken en vrijen. De ramadan. Door het vasten leer je jezelf te beheersen en kun je je verplaatsen in mensen die dagelijks honger lijden. De Ramadan is een tijd van saamhorigheid.
Waardering:
Lengte: 1:23 minuten
Wat is Pinksteren?
Met Pinksteren gaan veel mensen naar de meubelboulevard of Pinkpop. Maar het is eigenlijk een christelijk feest om te vieren dat gelovigen na de hemelvaart van Jezus het woord van God over de wereld gingen verspreiden.
Waardering:
Lengte: minuten
Wie herdenken we op 4 mei?
Tijdens de Nationale Dodenherdenking zijn we 2 minuten stil. De plechtigheid werd in het leven geroepen om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, maar inmiddels herdenken we ook anderen.
Waardering:
Lengte: minuten
Wat is Goede Vrijdag?
Goede vrijdag is eigenlijk helemaal geen goede dag: het is de dag waarop Jezus gekruisigd werd. Drie dagen later vieren we het feest van zijn opstanding: Pasen.
Waardering:
Lengte: 1:29 minuten
Zoekresultaten 1 - 6 van 670 | 1 2 3 4 5 | Volgende | Laatste

ZOEK EEN CLIP

TOP 3 CURSUSSEN

Je eigen [b]moestuin[/b]
Je eigen moestuin
Aardbeien uit eigen tuin? Begin vandaag nog met je eigen moestuin!
[b]Haken[/b]
Haken
In een mum van tijd een zelfgemaakte onderzetter, col of vlaggenlijn!
[b]Cupcakes[/b] maken
Cupcakes maken
Weten hoe je deze kleine koekiemonsters maakt?